15 dana utrke Mliječna staza i gotovo 4.400 kilometara mogućnosti OBA tima

Tijekom posljednja dva tjedna članovi Ottobock Adria tima svakodnevno su marljivo skupljali kilometre mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta UNICEF Mliječna staza.

U Ottobock timu su nastupali zaposlenici i ambasadori tvrtke, sportaši sa invaliditetom, koji su u od 5. do 20. rujna 2020. prohodali, pretrčali, probiciklirali, pa čak i proveslali gotovo 4.400 kilometara.

Svaki dan je broj kilometara rastao na stazama širom Hrvatske i na kraju smo postali šesti tim

po broju prijeđenih kilometara i tako dali značajni doprinos ovogodišnjem projektu.

„Tisuće staza, jedan cilj“

Kao što glasi slogan ovogodišnje utrke - Tisuće staza, jedan cilj – zaista su svi sudionici (njih 7.200) trčali gdje god je to bilo moguće doprinoseći tako zajedničkom cilju, nabavi senzorne opreme i otvaranju funkcionalnih senzornih soba u raznim dijelovima Hrvatske. Ukupno je prikupljeno 1,2 milijun kuna koje će UNICEF, osim u opremanje senzornih soba, uložiti i u edukaciju stručnjaka koji će provoditi terapije senzorne integracije s djecom s teškoćama.

Ovaj jedinstven projekt omogućio nam je da pokažemo veliko srce, posvećenost podršci djeci s poteškoćama i naglašavanju važnosti inkluzije u našem društvu. U tim nastojanjima pomogli su nam i naši ambasadori, sportaši koji se natječu u raznim para disciplinama. Ivan Ćosić i Andreja Giba, kapetan i kapetanica hrvatske reprezentacije u sjedećoj odbojci, Antonio Franko, najbolji hrvatski paratrijatlonac te Marko Uležić, bivši rukometaš i bacač koplja.

U nastavku donosimo djelić atmosfere s terena i par riječi podrške od članova našeg tima.

Antonio Franko, prvi hrvatski paratriatlonac s odličjem i ambasador Ottobocka, trčao je u okolici svoje rodne Kraljevice, „Kako sam i sam bio dijete sa poteškoćama u razvoju, svjestan sam koliko je bitna podrška i pomoć takvoj djeci te mi je izuzetno drago da kroz UNICEF Mliječnu stazu mogu pomoći i kroz svoj primjer kao vrhunski sportaš sa invaliditetom pružiti podršku„

Ivica Balog, bivši hrvatski paraatletičar, zaposlenik Ottobock Adria: „S obzirom da sam i sam osoba s invaliditetom znam koliko je bitno pružiti podršku. A posebice kada su u pitanju djeca. Bivši sam paraatletičar, nastupao sam u raznim atletskim disciplinama, i to je još jedan razlog da trčim kilometre mogućnost za one koji to ne mogu. Presretan sam kada vidim koliko se ljudi iz svih dijelova naše zemlje uključilo u ovu akciju i nisam ni sekunde oklijevao uključiti se u tim Ottobock“, Ivica Balog, ortopedski tehničar u Ottobock Adria“.

Andreja Giba, kapetanica hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci i ambasadorica Ottobocka: „Kao osoba sa invaliditetom i sportaš iz osobnog iskustva znam koliko je važno imati podršku. UNICEF-ova Mliječna staza je ove godine malo drugačija ali zato dostupna svima jer nije važno gdje smo. Staze su svuda oko nas, a kilometre mogućnosti možemo skupljati kad god želimo i kako god želimo. Čast mi je i zadovoljstvo da i ja mogu svoje kilometre pretvoriti u kilometre mogućnosti i dati svoju podršku djeci sa teškoćama u razvoju“.

Ivan Ćosić, kapetan hrvatske muške reprezentacije u sjedećoj odbojci i ambasador Ottobocka; “Ovo je prvi put da sudjelujem u projektu Mliječna staza i jako mi je drago što će moji treninzi imati dodatnu težinu i veće značenje nego što inače imaju. To mi i daje motivaciju da radim još više.”

Marko Uležić, bivši rukometašNakon nesreće i amputacije potkoljenice, postao viceprvak Hrvatske u bacanju koplja: „Iznimna mi je čast što mogu biti bio Ottobock Adria tima kako bih kroz UNICEF Mliječnu stazu svojim primjerom mogao biti podrška i potpora djevojčicama i dječacima s teškoćama u razvoju“.