Pogledajte TV prilog o najuspješnijem hrvatskom paratrijatloncu Antoniu Franku

Upornost, trud, inat, predanost, ljubav prema sportu – karakteristike su Antonia Franka, mladog Kraljevičana koji je trenutačno jedan od najboljih paratrijatlonaca svijeta.

TV kuća Kanal RI napravila je poduži prilog u kojem predstavlja Antonia – njegov životni moto, svakodnevicu prožetu treninzima, razmišljanja o važnosti sportskih aktivnosti i slično.

Kako Antonio kaže nalazi se u društvu nekoliko paratrijatlonaca svjetskog kalibra od kojih svatko može svakoga pobijediti. Invaliditet na desnoj nozi ima od rođenja, a uz naporne treninge i mentalnu pripremu, veliku uloga igra i protetičko pomagalo i podrška stručnjaka. Jer svaka sekunda na sportskom terenu može značiti razliku između medalje i dobrog plasmana.

Sada su mu cilj paraolimpijske igre, prvo kvalifikacije, a onda borba za medalju. Svaki dan pliva, trči i vozi bicikl te treninzi traju 5 i više sati. „Ako mislim biti najbolji, ne smijem dopustiti da drugi treniraju više od mene. Ako ja propustim trening, drugi će ga odraditi i tu sam ja na gubitku“, kaže Antonio i tako nam dočarava svoj nesalomljivi duh i veliku sportsku ambiciju u jednoj od najzahtjevijih sportskih disciplina uopće.

Antonio svojim primjerom potiče i druge da se u većoj mjeri i u okviru svojih mogućnosti bave sportom. Mnogi su benefiti – razvoj motoričkih sposobnosti i fizičke kondicije, jačanje samopoštovanja, vjere u svoje sposobnosti itd. Antonio to jako dobro zna na svojem primjeru.

Pogledajte TV prilog i upoznajte ovog jedinstvenog Kraljevičanina!