Naši ambasadori

Niz sportaša širom svijeta dijeli naše ciljeve vezano uz promicanje sporta i postali su ambasadori Ottobocka. I u Adria regiji sportaši iz raznih disciplina djeluju kao Ottobock ambasadori i promiču aktivni život za osobe s invaliditetom.

Ivan Ćosić

Ivan Ćosić

Kapetan hrvatske reprezentacije u sjedećoj odbojci. S 15 godina je stradao u prometnoj nesreći te izgubio potkoljenicu. Sport mu je bio i jest izrazito bitan dio života, a uz odbojku voli se okušati u raznim izazovima. Kao npr. istrčati 16 kilometara Velebit Ultra Trail kao prva osoba s protetičkim pomagalom. Na život gleda pozitivno i želi potaknuti i druge na vježbanje.

više

Antonio Franko

Prvi hrvatski paratriatlonac s odličjem. Rođen s aplazijom desne fibule i ligamenata desnog koljena i skraćenjem noge od 6 cm. U svojoj rodnoj Kraljevici, svakodnevno trenira i do 7 sati - pliva, biciklira i trči. Prije paratriatlona bavio se plivanjem i boksom i natjecao s osobama bez invaliditeta. Kroz paratriatlon želi pomaknuti svoje fizičke i mentalne granice i to mu uspjeva jer je jedan od najboljih partatriatlonaca na svijetu. Sport je njegov život.

više

Andreja Giba

Kapetanica hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci. Ima tjelesni invaliditet od rođenja. Jedna noga kraća je od druge, pa nosi ortoprotezu koja joj omogućuje neometano hodanje, trčanje, plesanje i ostalo. Njen primjer zorno pokazuje da za ništa u životu nije kasno s obzirom da se tek u svojim 30-ima počela profesionalno baviti sportom. No, uz sport misija joj je srušiti predrasude o osobama sa invaliditetom.

više

Marko Uležić

Perspektivni rukometaš do nesreće sa skuterom kada mu je amputirana lijeva potkoljenica. Marko je od malih nogu sportaš od glave do pete, pa je i nakon nesreće nastavio u tom smjeru. Bio je viceprvak hrvatske u bacanju koplja, bavio se i atletikom, a danas fitnessom, ronjenjem te raznim loptačkim sportovima. Živi i radi u bolnici u rodnoj Puli. Uvjeren je da pozitivna energija i snaga volje mogu pobijediti bilo koju životnu prepreku.

više

Ermin Omerović

Prva osoba u regiji kojoj je ugrađeno najmodernije podlaktično protetičko pomagalo na bazi umjetne inteligencije. Ermin je mladić koji brzo uči, pa je već savladao vožnju autom, radi kolače i još puno toga. Voli razgovarati s ljudima, pomagati im, a humor mu pomaže da nadvlada sve prepreke. Moderno pomagalo i tehnologija prilagođeni su korisniku i omogućuju mu da ne razmišlja o svakom sljedećem pokretu.

više

Damir Šimunić

Bivši pirotehničar iz Karlovca prva je osoba s protetičkim pomagalom koja je prošla 1.100 km staze Via Adriatica Trail. Od Privlake do rta Kamenjak na sjeveru Istre trebalo mu je 52 dana, a s obzirom da voli prirodu i voli biti sam, cijeli pothvat mu nije bio tako težak. Damiru je prolazak kroz ovu prelijepu stazu u komadu bio pothvat života, a u tekstu možete doznati njegova razmišljanja prije nego što je krenuo sa izazovom.

više