(P)ostani aktivan

Vježbanje je dobro za tijelo i dušu! Na taj način održava se osobna sloboda kretanja, umanjuje negativan učinak stresa, a pojedinac sebe doživljava kao aktivnu osobu. Sve su to dobri razlozi da ljudi sa invaliditetom ili bez invaliditeta započnu s vježbanjem. No, kako početi? Svaki pojedinac ima različite motive i želje zašto želi biti aktivan, a putem sljedećih savjeta želimo olakšati ulazak u svijet aktivnog života onima koji tek započinju.


Početak bavljenja sa sportom za osobe sa invaliditetom

Sportske aktivnosti zahtijevaju odgovarajuću razinu kondicije. Stoga treba započeti pažljivo.

više

Koji je sport prikladan za mene?

Osobe koje koriste protetička pomagala ili invalidska kolica mogu se baviti brojnim sportovima. Radi se o istim sportovima kojima se bave osobe koje nemaju invaliditet, pa se osobe s invaliditetom njima mogu baviti na sličan način i prema istim pravilima.

više

Kako se motivirati

Svaka osoba koja se bavi sportom imat će periode kada će vježbanje doživljavati kao obavezu, a ne kao zabavu.

više

Što čini adekvatno ortopedsko pomagalo, posebice ono za parasportaše?

Koje je adekvatno ortopedsko pomagalo za mene? To je ključno pitanje koje si mora postaviti svaka osoba kojoj je takvo pomagalo potrebno, a da bi se donijela prava odluka treba uzeti u obzir više parametara.

više

Kako se prvi hrvatski paratriatlonac priprema za utrku života na POI?

32. ljetne Olimpijske igre održavaju se ovih dana u Tokyu. No, olimpijska sezona neće završiti 8. kolovoza. Već 25. kolovoza započinju i Paraolimpijske igre koje će, također u Tokyu, trajati do 5. rujna. Na igrama će nastupiti više naših sportaša, a mi smo ovoga puta fokus stavili na jednoga – našeg prvog paratriatlonca (pa i triatlonca) koji će nastupiti na Olimpijskim igrama Antonia Franka.

više