Sport

Ottobock je usmjeren na povećanje kvalitete života osoba sa invaliditetom, a jedan od načina je promicanje sudjelovanja u sportskim aktivnostima. Sport ima svrhu osnaživanja, pojedinci preuzimaju kontrolu nad svojim životom, formiraju svoj identitet te stječu motoričke kompetencije čime dobivaju maksimalno moguću neovisnost unutar granica svojih funkcionalnih sposobnosti. Aktivniji život doprinosi da se osoba osjeća bolje i zadovoljnije samom sobom čime se jača mentalno zdravlje. Ujedno veća interakcija s drugima znači i veću uključivost u društvo.

Podrška paraolimpizmu

Kako bismo u što većoj mjeri potaknuli pojedince na bavljenje sportom već godinama podržavamo razna sportska događanja i sportaše koji se natječu u raznim sportovima na različitim natjecateljskim razinama i svojim su fantastičnim rezultatima uzor drugima. Tako od 1988. godine Ottobock pruža usluge atletičarima na ljetnim i zimskim Parolimpijskim igrama, a tvrtka je službeni partner sljedećih Paraolimpijskih igara koje će se održati u ljeto 2021. u Tokiju u Japanu.

Strast prema paraolimpizmu usađena u DNA kompanije

Strast prema paraolimpizmu je duboko usađena u DNA naše kompanije. Brojni naši tehničari koji se brinu za profesionalne sportaše i ostale korisnike dijele s drugima strast pomaknuti granice mogućeg i omogućiti najbolju moguću uslugu s tehničke strane. Na paraolimpijskim igrama primjerice tehničari održavaju protetička i ortotička pomagala te invalidska kolica koja za vrhunski rezultat moraju biti u najboljem mogućem stanju. Na igrama obično sudjeluje tim od 100 stručnjaka tehničara iz Ottobocka koji naprave više od 2000 popravaka tijekom igara.

Sportaši ambasadori kao inspiracija

Niz sportaša širom svijeta dijeli naše ciljeve vezano uz promicanje sporta i postali su ambasadori Ottobocka. I u Adria regiji sportaši iz raznih disciplina djeluju kao Ottobock ambasadori i promiču aktivni život za osobe s invaliditetom. Svojim uspjesima i životnim pričama svjedoče da ništa nije nemoguće, a svojim aktivnostima na raznim sportskim događanjimag, natjecanjima i u medijskom prostoru utječu na mnoge da odaberu sportski i aktivan način življenja. Pritom poruka nije da morate biti vrhunski sportaš ili ostvariti vrhunski rezultat, već je dovoljno steći zdravu naviku bavljenja sa sportskom aktivnošću koja vam odgovara čime ćete podići kvalitetu života.