TALEO, protetičko stopalo


Dostupni Taleo modeli

Za aktivne korisnike (1C50 Taleo)

Taleo za aktivne korisnike

Taleo omogućuje prirodniji i ugodniji hod. Protetičko stopalo ima jedinstvenu mekoću, a njegov učinkovit povrat energije podržava dinamičan hod. Pritom se fleksibilno prilagođava individualnom načinu hoda na različitim površinama i nagibima. Taleo je potpuno vodootporan protiv slatke, slane i klorirane vode. Kanalići za otjecanje vode na priključnom adapteru i otvori na potplatu podnožja -kozmetici stopala, sprječavaju nakupljanje vode u vašoj protezi.

Za aktivne korisnike s dugim bataljkom (Taleo Low Profile)

Imate li duži bataljak? Zahvaljujući Taleo Low Profile, i vi možete imati koristi od visokog povratka energije i fleksibilnosti Taleo protetičkog stopala. Jedinstveni dizajn piramide također omogućuje kontroliranije kretanje prema naprijed tijekom hoda u odnosu na druga stopala niskog profila. Protetičko stopalo je potpuno vodootporno na slanu i kloriranu vodu. Kanali za otjecanje vode na priključnom adapteru i otvori na potplatu podnožja sprječavaju skupljanje vode u vašoj protezi.

Za aktivne korisnike koji žele rasteretiti bataljak (Taleo Vertical Shock)

Imate li užurbani svakodnevni život koji vas stalno drži u pokretu? Taleo Vertical Shock kreće se i okreće zajedno s vašom svakodnevnom rutinom, primjetno olakšava vaš bataljak i povećava vašu udobnost. Podržava prirodni način torzije I rotacije smanjujući tako pokrete bataljka u ležištute samim time I iritaciju kože. Štoviše, ublažava udarce prilikom hoda ili u situacijama poput uspona i silaska stepenicama.

Za aktivne korisnike koji žele snažnu suspenziju proteze (Taleo Harmony)

Jeste li aktivni i na nogama od jutra do mraka? Taleo Harmony je protetičko stopalo s integriranim vakuumskim sustavom koji pomaže nadoknaditi fluktuacije u volumenu kako se javljaju, pružajući vam čvrsto suspenziju proteze tijekom dana. Sigurna veza između bataljka i ležišta omogućuje vam učinkovitiju kontrolu proteze.

Prednosti na prvi pogled

Taleo omogućuje mekan hod

Mekan hod i bolji povrat energije za hodanje bez napora

Manji utrošak energije prilikom hoda čini vas odmornijim na kraju dana.

Provesti cijeli dan na nogama više nije problem. Taleo protetička stopala daju vam točno potrebnu količinu energije za svaki korak. To znači da imate više energije za prelazak još veće udaljenosti.

Taleo omogućuje kretanje po neravnim terenima

Slobodno se krećite neravnim terenima

Taleo protetička stopala savršeno se prilagođavaju različitim terenima. Možete se slobodno i udobno kretati po neravnom terenu - bilo da ste kod kuće ili vani na travnatim površinama, šumskim stazama ili stjenovitom terenu!

Voda nije zabranjena

Taleo i Taleo LP potpuno su vodootporni na slanu i kloriranu vodu. Kanali za otjecanje vode na priključnom adapteru i otvori na kozmetici sprječavaju skupljanje vode u vašoj protezi. Taleo VS i Taleo Harmony otporni su na vremenske utjecaje.

Taleo i hodanje bosih nogu

Udobno hodajte bosih nogu

Da li skidate cipele kad ste kod kuće? Taleo protička stopala čine hodanje bosih nogu ugodnim u zatvorenom.

U pokretu sa sandalama

Taleo protetička stopala imaju podijeljeni nožni palac, tako da lako možete nositi japanke. Uska kozmetika omogućuje još prirodniji izgled.

Olakšanje za bataljak

Taleo Vertical Shock i Taleo harmony kreću se i skreću zajedno s vašom svakodnevnom rutinom, podržavajući prirodan način torzije I rotacije prilikom kretanja. To smanjuje opterećenja vašeg bataljka i iritaciju kože.

Trajna, čvrsta suspenzija

Taleo Harmony nadoknađuje fluktuacije u volumenu, pružajući vam kvalitetnu suspenziju ležišta tijekom dana. Sigurna veza između bataljka I ležišta, omogućuje vam učinkovitiju kontrolu and protezom i pomaže u smanjenju iritacije kože.

Više od same protetičke noge. Osnova vaše proteze.

Protetičko stopalo čini razliku u uspjehu vaše rehabilitacije. Ovdje saznajte više o protetskim stopalima općenito I o svim našim proizvodima

FAQ

 • Po čemu su protetička stopala Taleo posebna?

  Obitelj proizvoda Taleo stopala omogućuje vam lagan hod, tako da imate više energije kad ste u pokretu! Uravnotežena kombinacija dinamike i fleksibilnosti, plus mogućnost regulacije tvrdoće pete koja se može prilagoditi vašim jedinstvenim potrebama, rezultira većom slobodom kretanja. Isprobajte sami!

 • Je li mi jedno od protetičkih stopala Taleo prikladno?

  Taleo protetička stopala razvijena su za aktivne osobe (stupanj mobilnosti 3-4) koji se kreću u različitim unutarnjim i vanjskim okruženjima i daju visoku vrijednost hodanju bez napora. Prikladni su za pacijente težine do 150 kg. I transfemoralni i transtibijalni pacijenti mogu imati koristi od fleksibilnih protetskih stopala.

 • Jesu li Taleo protetička stopala prikladna za sport?

  Taleo protetička stopala prvenstveno su namijenjena podršci u širokom rasponu svakodnevnih aktivnosti. Povremeno sudjelovanje u laganim sportskim aktivnostima poput badmintona ili frizbija definitivno je moguće s Taleo stopalima.

 • Jesu li Taleo protetička stopala vodootporna?

  I Taleo i Taleo Low Profile su vodootporni i mogu se nositi u slanoj i kloriranoj vodi. S druge strane, Taleo Vertical Shock i Taleo Harmony otporni su na vremenske utjecaje. Nadalje, stopala imaju kanale za odvod vode na adapteru i otvore u kozmetici koji omogućuju odvod vode iz proteze. Kako bi se održala funkcionalnost stopala, neophodno ih je očistiti prema uputama nakon upotrebe u vodi.

 • Je li Taleo protetičko stopalo dostupno u mojoj veličini?

  Taleo stopala dostupna su u različitim veličinama. Vaš će protetičar odabrati pravi Taleo za vas na temelju veličine stopala, razine aktivnosti i tjelesne težine.

 • Hoću li trebati novu protezu za Taleo stopalo?

  Ne, Taleo protetička stopala mogu se integrirati u novu ili postojeću modularnu protezu, pod uvjetom da imaju dovoljnu strukturnu visinu.

 • Mogu li testirati stopala?

  Da, naravno da možete testirati Taleo protetska stopala. U svim našim poslovnicama I kod naših partnera. Slobodno se javite I dogovorite termin.

 • Trebam li nositi posebne cipele s Taleo protetičkim stopalima?

  Ne, Taleo protetička stopala isporučuju se sa kozmetikom koja se temelji na obliku prirodnog stopala i stoga je kompatibilan sa svim uobičajenim vrstama cipela. Podijeljeni nožni palac na kozmetici čak omogućuje nošenje japanki i kratko hodanje bosih nogu u zatvorenom.


A što kažu korisnici

“Osjećam se prirodno dok nosim Taleo protetičko stopalo. Stopalo je i prilično elastično. Ovo je cool”, Hannah, Velika Britanija

“Korištenje Taleo stopala je jednostavno, a osjećaj pri hodanju je kao da klizite. Na kraju dana nije prisutan umor koji biste očekivali nakon toliko koraka”, Martin, Njemačka

“Taleo je iznimno lagan i fleksibilan. Imam osjećaj da mogu napraviti više”, Swapneel, India

Slični proizvodi