Kenevo


Prednosti na prvi pogled

Podržano sjedanje

Kenevo vas automatski podržava i prepoznaje kada sjednete. Čak i ako je vaše kretanje sporo, vi imate kontrolu, jer se zglob u skladu s tim polako savija. Ova značajka čini Kenevo vrlo stabilnom protezom. Rukama se možete uhvatiti za stolac ili pomagalo za hodanje.

Podržano stajanje

Dok stojite, moguće je osloniti se punom težinom na Kenevo. Čak i ako trebate pauzu od hoda, to nije problem - proteza odmah reagira i omogućuje stanku .Ovo je funkcija za ravnotežu i stabilnost.

Poboljšana sigurnost

Rubovi tepiha, pragovi ili druge opasnosti od spoticanja više nisu prepreka. Kenevo prepoznaje ako se spotaknete i riskirate da padnete ili zaustavite pokret. Zglob koljena tada se odmah prebacuje u visoku otpornost na savijanje.

Funkcija invalidskih kolica

Zahvaljujući dodatnom razmaku od tla, Kenevo također olakšava sjedenje u invalidskim kolicima. Samo jednim pokretom ruke zglob koljena može se zaključati između blago savijenog položaja i gotovo ispružene noge. To sprječava da proteza zapne na tlu.

Funkcija stajanja

Neovisno o odabranom načinu aktivnosti, Kenevo pruža najveću moguću sigurnost za stajanje. U načinu rada A i B sigurnost je zajamčena fazom zaključanog položaja. Faza stajanja odnosi se na trenutke kada stojite na podu s protezom. U dinamičnijem načinu aktivnosti C moguće je stabilno stajanje zahvaljujući intuitivnoj funkciji stava čak i sa savijenim koljenom.

Jedinstveno pokretanje faze njihanja

Faza zamaha odnosi se na dio hodanja kroz koji se proteza zamahuje tijekom hoda pete do druge noge na tlu. U modovima aktivnosti B i C, faza njihanja pouzdano se aktivira čak i za male korake i pri različitom opterećenju, na pr. pomagalima za hodanje. Čak i kad hodate vrlo sporo, ostat će dovoljno prostora do poda u fazi nihanja. Sve to osigurava visoku sigurnost.

Funkcionalnost

Kenevo ima tri načina aktivnosti. To mu daje izvanrednu sposobnost prilagodbe vašim individualnim potrebama i razvijanju vještina, na primjer tijekom rehabilitacije. Vaš ortopedski tehničar prilagođava način aktivnosti prikladan za vas na koljenu.

Način A: Zaključani način

U načinu A, Ottobockov zglob koljena je zaključan i ne pokreće fazu zamaha. Dakle, Kenevo kao stabilna proteza pruža maksimalnu sigurnost i ne dopušta neočekivane pokrete.

Stoga je zaključani način rada prikladan ako slabo kontrolirate svoj bataljak, obično prelazite kratke udaljenosti u zatvorenom i uglavnom sjedite

Način B: Poluzaključani način rada u fazi mirovanja

U ovom načinu rada B, zglob se zaključava u fazi mirovanja. Otključava se kada započnete zamah nogom za fazu zamaha. To je uglavnom neovisno o vašem načinu hoda i koristite li druga pomagala za hodanje. Kenevo pokreće fazu njihanja uvijek u pravo vrijeme.

Ovaj način aktivnosti posebno je koristan ako imate srednju kontrolu nad bataljkom, prelazite kratke udaljenosti i polako hodate.

Način B +: Poluzaključani način rada za umjerene padine

Ovaj način aktivnosti odgovara načinu B, ali je nadopunjen savijanjem faze u položaju pri udarcu pete do 10 °. Ovo zvuči tehnički, no to znači da možete hodati po umjerenim padinama. Čim vam peta udari o tlo, koljeno se lagano savija. To rezultira pokretom koji izgleda prirodnije.

Ovaj način aktivnosti prikladan je ako ste već izgradili dovoljno povjerenja u svoju protezu da biste mogli hodati s faznom fleksijom u položaju.

Način C: Način popuštanja

Prirodnije hodanje s jednako visokom razinom sigurnosti može se postići u načinu popuštanja. U usporedbi s ostalim načinima aktivnosti, faza položaja u načinu C nije zaključana. To vam pomaže da sa protezom hodate po ravnom , na padinama i stepenicama. Faza zamaha može se pokrenuti ranije, što olakšava dinamičnije pokrete.

Način aktivnosti C prikladan je za vas ako umjereno možete kontrolirati svoj bataljak, ako se možete nositi s različitim svakodnevnim situacijama i prelaziti kratke do srednje pješačke udaljenosti na otvorenom.

Fotografije

Kenevo

Slični proizvodi