C-leg 4: Mikroprocesorsko koljeno

C-Leg osobama s amputacijom donjih udova pomaže u postizanju aktivnijeg i neovisnijeg načina života. Veliki broj korisnika širom svijeta ne vjeruje ni jednom drugom mikroprocesorskom koljenu (MPK).


Prednosti na prvi pogled

Više slobode kretanja

Obrasci kretanja znatno su lakši za korisnike C-Leg 4, čak i na različitim površinama poput pijeska, trave ili šljunka. Manji koraci i obrazasci hoda korisnika pri promjeni brzine hodanja kontroliraju se vrlo jednostavno . Čak i ako nikada prije niste nosili C-Leg 4, razdoblje prilagodbe je prilično kratko.

Veća mobilnost

Otpor mikroprocesorskog koljena C-Leg 4 prilagođava se svim situacijama hodanja u stvarnom vremenu, bilo na ravnom terenu, stepenicama, rampama ili različitim površinama. To vam daje pouzdaniji obrazac kretanja, kao i više energije.

Sami odaberite funkciju koljena

C-Leg 4 vas podržava kad stojite. Diskretnim obrascem kretanja možete zauzeti opušten položaj s blago savijenim koljenom. Možda vam je već poznata ova funkcija. Posebno je ugodno na padinama i neravnim površinama. Nova značajka C-Leg 4 je da vaš protetičar također može postaviti funkciju intuitivnog stava na vaš zahtjev. Pomoću ove funkcije zglob je u stanju otkriti iz vašeg pokreta kada želite stajati u opuštenom položaju ili kada vam je potrebna podrška za sljedeći korak.

Pouzdanost I sigurnost

Sigurnost je uvijek bila na prvom mjestu s C-Leg 4. Veliki broj studija dokazao je da je učestalost padova kod ljudi s transfemoralnom amputacijom znatno niža s C-Leg 4 u usporedbi s konvencionalnim protezama. To čini C-Leg 4 jednim od najpouzdanijih MPK-ova na svijetu. Znanstvene studije pokazuju da to povećava povjerenje u protezu i da korisnici veću pažnju posvećuju svojoj okolini.

Pametno upravljanje putem aplikacije

Aplikacija Cockpit omogućuje vam izravno upravljanje C-Leg 4 pomoću pametnog telefona (Android ili iOS) i pristupu informacijama o C-Leg 4, kao što je razina napunjenosti baterije. C-Leg 4 komunicira s aplikacijom putem integriranog Bluetooth®-a

Neovisnost vremenskih uvjeta

C-Leg 4 je otporan na vremenske uvjete ocijenjen IP67. Ova ocjena znači da je C-Leg 4 zaštićen od oštećenja uslijed pljuska ili privremenog potapanja u slatku vodu do jednog metra na trideset minuta. Sada svakodnevne aktivnosti poput pranja automobila ili zalijevanja vrta više nisu zabrinjavajuće.

Zaštita i atraktivan dizajn

Kozmetički poklopac C-Leg 4 štiti protezu od udaraca, utjecaja okoline i trošenja. Sastoji se od robusne glavne zaštitne komponente, zaštitnog umetka koji se može odabrati na prednjoj strani, kao i zaštitne manšete za noge. Kozmetika također daje C-Leg 4 prirodan volumen ispod odjeće.

Dokazano studijama

C-Leg 4 je najčešće ugrađivano i proučavano MPK u svojoj klasi. Korisnici širom svijeta vjeruju u C-Leg 4 jer im pomaže voditi neovisan život.

Funkcionalnost

Inteligentni sustav

Tehnologija C-Leg 4 pruža inteligentnu kontrolu MPK-a za ljude s transfemoralnom, disarticulacijom koljena i dezartikulacijom kuka te je prilagođava njihovom načinu hoda u stvarnom vremenu. Iza ovoga se nalazi složeni senzorski sustav koji bilježi podatke u stvarnom vremenu i prepoznaje u kojoj ste fazi hodanja. Bilo da ste na ravnom terenu, spuštate se stepenicama, na padinama ili na teškim površinama kao što je šumsko tlo , pijesak i šljunak. To čini C-Leg 4 jednim od najpouzdanijih dostupnih mikroprocesorskih koljena. Zahvaljujući mogućnosti prilagodbe C-Leg 4, korisnik može svladati i male prepreke, nejasan teren ili velike gužve.

Specifikacije

C-Leg 4 specifikacije

Izuzetno stabilan, lagan okvir od karbonskih vlakana

Težina pacijenta: Max. 300 lbs / 136 kg *

Težina koljena: 1.235 g

Visina zgloba koljena s adapterom: između 28,2 cm i 21 cm / 53 cm (s torzijskim adapterom)

Podesivi načini aktivnosti: 2

Vrijeme rada s potpuno napunjenom baterijom: 40 do 45 sati

Maksimalni mogući kut savijanja koljena bez zaustavljanja pregiba: 130 °

* Sve komponente vaše proteze moraju biti odgovarajuće ocijenjene kako bi dosegle ovu granicu težine. Detalje potražite kod svog protetičara.

FAQ