Ottobock - o nama

Već gotovo 100 godina naša je misija vratiti i poboljšati neovisnost za ljude s ograničenjima u kretanju. Većinom nas ljudi znaju kao kompaniju koja proizvodi proizvode poput proteza, steznika i ortoza, invalidskih kolica za djecu, antidekubitalnih jastuka i različitih dodataka. Ponosni smo na kvalitetu i naprednu tehnologiju koja se odražava u našim proizvodima.

Ottobock osnovao je 1919. protetičar Otto Bock koji je početkom 20. stoljeća promijenio način na koji se do tada radila protetička opskrba. Naime, uveo je serijsku proizvodnju pojedinačnih komponenti za protezu kao npr. koljena i stopala koji se potom mogu kombinirati prema potrebama i mogućnostima korisnika. Na taj način bitno su poboljšane protetičke opskrbe koje su bile značajno povećane nakon Prvog svjetskog rata.

Njegova vizija maksimalne mobilnosti za osobe s posebnim potrebama živi i danas i služi korisnicima na više od 46 lokacija koje pokrivaju više od 100 zemalja. Također, koncern ima 10 vlastitih proizvodnih i znanstveno-istraživačkih centara te zapošljava od 5000 ljudi. Centrala je smještena u Duderstadt-u, Njemačka.

Danas je Ottobock vodeća svjetska tvrtka za razvoj i proizvodnju ortopedskih pomagala: proteza i ortoza, invalidskih kolica i materijala. Kao ponuđač cjelovitih rješenja, tvrtka Ottobock također razvija i proizvodi opremu i alate za ortopedsku tehniku i rehabilitaciju te plastične mase.

Stalnim ulaganjem u razvoj i istraživanje Otto Bock može potvrditi vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda različitim certifikatima kvalitete; između ostalih ISO 9001, ISO 13485 i Öko - Tex. Svi proizvodi nose i CE oznake.

Otto Bock Adria d.o.o. dio je koncerna Ottoock i nadležna je za tržište Hrvatske i jugoistočne Europe. Sjedište nam se nalazi u Svetoj Nedelji kod Zagreba. To je najveći privatni centar za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj i u regiji. U našoj grupaciji su i Otto Bock Adria Sarajevo d.o.o. nadležan za tržište Bosne i Hercegovine i Otto Bock Sava d.o.o. nadležan za područje Srbije.

Na području medicine usko surađujemo s Poliklinikom Sveta Nedelja, specijaliziranoj za rehabilitaciju osoba s amputacijom, smještenoj u našem Centru za osobe s invaliditetom. Tako se naš stručni tim sastoji od: specijalista ortopeda, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, fizioterapeuta, medicinske sestre, ortopedska tehničara i ostalih pratećih suradnika.

Otto Bock Akademija

Kako bismo mogli ispuniti potrebe naših klijenata i osoba s invaliditetom nastojimo biti koristan i dobar suradnik u transferu znanja i svih novosti s područja tehnološkog razvoja. Organiziramo tečajeve i seminare s područja protetike, ortotike i rehabilitacije. Tijekom teorijskog i praktičnog dijela polaznici tečaja osposobljavaju se za samostalan rad s pomagalima što potvrđujemo izdanim certifikatima.

Naš stručni tim je spreman svojim savjetima, izradom standardnih, ali i složenijih opskrba podržati korisnika i njegove želje i potrebe. Osposobljeni smo za sve najzahtjevnije opskrbe i licencirani za sva pomagala iz programa Otto Bock sustava.

Veseli nas da vas upoznamo i nadamo se da vam je sadržaj ove stranice bio od pomoći. Osmišljena je da pruži informacije koje su oblikovane za osobe koje koriste naše proizvode kao i njihove prijatelje i obitelj. Ukoliko imate neki prijedlog za njeno poboljšanje, molimo javite nam!