WalkOn Reaction Plus ortoza za pomoć kod dorzalne fleksije


Prednosti vidljive na prvi pogled

WalkOn Reaction plus ortoza Ottobock za prirodniji hod

Prirodniji hod

Ortoza WalkOn Reaction Plus omogućuje gotovo u potpunosti pravilan fiziološki hod. Ovisno o tome u kojoj se fazi ciklusa hoda nalazite, putem posebne strukture ortoze (zaštitni prednji element) pruža se potpora prilikom ekstenzije i fleksije koljena. Vaš obrazac hoda postaje prirodniji.

WalkOn Reaction Plus ortoza

Manje kompenzacijskih pokreta

Kompenzacijski pokreti mogu dovesti do znakova trošenja. Ortoza WalkOn Reaction Plus smanjuje broj takvih pokreta svojom visokom razinom povrata energije. Vaš hod postaje više simetričan budući da ortoza skladišti energiju prilikom oslanjanja na petu te je ponovno oslobađa za vrijeme faze prihvaćanja opterećenja stopala

Walk On Reaction plus ortoza za siguran hod

Veća sigurnost

Osjećate se sigurnije dok hodate budući da vam ortoza WalkOn Reaction Plus pruža potporu i pomaže pri podizanju vašeg stopala za vrijeme faze njihanja. Umanjuje se opasnost od zapinjanja vrhom stopala, npr. za rubove tepiha ili neravno tlo.

WalkOn Reaction Plus ortoza

Nosite uobičajenu obuću

Ortozu je moguće postaviti u bilo koji komad obuće koji pruža potporu. Trebate se samo pobrinuti da taj komad obuće ima ojačanu petu. Kada stavljate ortozu, trebate postaviti WalkOn u obuću, a zatim gurnuti stopalo u istu.

WalkOn Reaction Plus ortoza je lagana

Lagana i nemprimjetna

Ortoza WalkOn Reaction Plus je lagana, tanka i nezamjetna ispod odjeće. Uklonjivi jastučić za cjevanicu čini ortozu još udobnijom. Izrađen je od materijala za regulaciju temperature (Outlast) koji smanjuje oslobađanje topline i znojenje.

WalkOn Reaction Plus ortoza je izdržljiva

Robusna i izdržljiva

Ortoza WalkOn Reaction Plus je iznimno robusna i dokazala je svoju izdržljivost putem redovnih ispitivanja i ispitivanja dugoročne funkcionalnosti.

Grupa proizvoda WalkOn

Postoji šest vrsta ortoza WalkOn što omogućuje vašem liječniku ili ortopedskom tehničaru da odabere proizvod koji najbolje odgovara vašem osobnom stanju i ozbiljnosti vaše paralize.

Indikacije

 • Oslabljena dorzalna fleksija uz umjeren spasticitet ili bez njega
 • Pruža potporu u slučajevima blagih oštećenja mišića za plantarnu fleksiju i u slučajevima blažih poteškoća ekstenzije koljena (npr. kontinuirana bol u ekstenzorima koljena tijekom dužih razdoblja stajanja ili hodanja).
 • Indikacije se često javljuju nakon kapi, traumatske ozljede mozga, multiple skleroze, kod neuromuskularne atrofije ili paralize peroneusa.

FAQ

 • Mogu li voziti automobil s WalkOn?

  Nije moguće dati jednoznačnu preporuku. Sve ovisi od slučaja do slučaja. Morate biti u mogućnosti sigurno kontrolirati vozilo za koje imate dozvolu vožnje i koje je registrirano.

 • Kako se oblači WalkOn?

  Preporučamo da u cipelu prvo stavite ortozu, a potom nogu. Nakon toga jednostavno zategnete čičak trake oko potkoljenice.

 • Kako se održava WalkOn?

  Ortoza se treba redovito čistiti vodom i blagim sapunom. Preporučamo pranje spužvastih dijelova najmanje dva puta tjedno (u perilici na 40°C).

 • Je li uz WalkOn moguće bavljenje sportom?

  Da, zapravo se preporuča. Molimo da za savjet upitate svog ortopedskog tehničara vezano za sport i najbolje korištenje ortoze. Međutim, trebali biste izbjegavati ekstremne i nagle pokrete.

 • Trebam li posebne cipele za WalkOn?

  Ne, ali prebali biste odabrati čvrste cipele s pojačanom petom. Vrlo je važno da ortoza dobro sjedne u cipelu i da se što manje pomiče u njoj. Također, preporučamo visinu pete od 10 mm.Slični proizvodi