WalkOn Reaction Junior ortoza za djecu


Prednosti vidljive na prvi pogled

WalkOn Reaction Junior

Prirodniji hod

WalkOn Reaction junior omogućuje pravilan fiziološki hod. Jedinstven dizajn podržava ekstenziju i savijanje koljena omogućavajući pravilniji hod. To se također odnosi na aktivniju djecu, kojima je potrebna veća podrška ekstenzije koljena.

Manje kompenzacijskih pokreta

Kompenzacijski pokreti mogu dovesti do znakova trošenja. Ortoza WalkOn Reaction junior smanjuje broj takvih pokreta svojom visokom razinom povrata energije. Hod postaje više simetričan budući da ortoza skladišti energiju prilikom oslanjanja na petu te je ponovno oslobađa za vrijeme faze prihvaćanja opterećenja stopala.

Robusna, izdržljiva i sigurna

Sigurnost vašeg djeteta se povećava jer WalkOn Reaction junior podržava i podiže stopalo za vrijeme faze njihanja. Smanjuje se rizik od zahvaćanja vrha stopala, na primjer na rubovima tepiha ili neravnom tlu. WalkOn Reaction junior posebno je robusna i dokazala je svoju izdržljivost putem redovnih ispitivanja i ispitivanja dugoročne funkcionalnosti.

WalkOn Reaction junior ortoza Ottobock djeca

Prikladna za cipele

Ortoza se može nositi u standardnim čvrstim cipelama. Trebate se samo pobrinuti da taj komad obuće ima ojačanu petu.

Kada stavljate ortozu, trebate postaviti WalkOn Reaction junior u obuću, a zatim dijete jednostavno umetne stopalo u cipelu.

Ottobock djecja ortoza WalkOn Reaction junior

Udobna, lagana i diskretna

WalkOn Reaction junior je lagana, tanaka i diskretno pristaje ispod odjeće.

Uklonjivi jastučić za cjevanicu čini ortozu još udobnijom. Izrađen je od materijala za regulaciju temperature koji smanjuje oslobađanje topline i znojenje. Svi dijelovi tkanine mogu se prati i zamijeniti.

Ottobock djecja ortoza WalkOn Reaction junior

Robusna i izdržljiva

WalkOn Reaction junior je izuzetno robusna i i dokazala je svoju izdržljivost putem redovnih ispitivanja i ispitivanja dugoročne funkcionalnosti.

Indikacije

 • Cerebralna paraliza
 • Padajuće stopalo bez spastičnosti
 • Padajuće stopalo s blagom do umjerenom spastičnošću
 • Hemipareza i dipareza
 • Oslabljena dorzalna fleksija, bez ili sa blagom do umjerenom
 • Oštećenje mišića za plantarnu fleksiju
 • Blaže poteškoće ekstenzije koljena

FAQ

 • Kako se oblači WalkOn?

  Preporučamo da u cipelu prvo stavite ortozu, a potom nogu. Nakon toga jednostavno zategnete čičak trake oko potkoljenice.

 • Kako se održava WalkOn?

  Ortoza se treba redovito čistiti vodom i blagim sapunom. Preporučamo pranje spužvastih dijelova najmanje dva puta tjedno (u perilici na 40°C).

 • Je li uz WalkOn moguće bavljenje sportom?

  Da, zapravo se preporuča. Molimo da za savjet upitate svog ortopedskog tehničara vezano za sport i najbolje korištenje ortoze. Međutim, trebali biste izbjegavati ekstremne i nagle pokrete.

 • Trebam li posebne cipele za WalkOn?

  Ne, ali prebali biste odabrati čvrste cipele s pojačanom petom. Vrlo je važno da ortoza dobro sjedne u cipelu i da se što manje pomiče u njoj. Također, preporučamo visinu pete od 10 mm.