Omo Neurexa Plus ortoza za rame

Prednosti vidljive na prvi pogled

Suzbijanje boli

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus zamjetno suzbija i ublažava bol koja je uzrokovana malpozicijom ramenog zgloba. Vraćanjem vašeg u bolji položaj, ortoza suzbija uzrok vaših poteškoća. Važno je suzbiti bol kako biste se mogli usredotočiti na trening hoda.

Rani početak rehabilitacije

Što prije započnete s rehabilitacijom, veća je šansa za uspjeh. Uz ortozu za rame Omo Neurexa Plus, vaše se rame sigurno stabilizira kako biste se u potpunosti mogli usredotočiti na kretanje i trening hoda. Bolje je što prije započeti s rehabilitacijom kako ne biste od samoga početka usvojili nepravilne obrasce kretanja.

Poboljšano držanje tijela

Postavljanjem vašeg ramena u pravilan položaj pomoću ortoze za rame Omo Neurexa Plus, ispravlja se i cjelokupno držanje tijela. To utječe i na vaš obrazac hoda koji ponovno postaje prirodniji i neometan. Nadalje, trebali biste izbjegavati naprezanje mišića na samo jednoj strani tijela ili prenaprezanje živaca, ligamenata i tetiva, budući da bi to moglo rezultirati bolovima koji nisu vezani uz vašu ozljedu ramena.

Ugodan materijal

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus izrađena je od jako mekanog, perivog materijala sa unutarnjim silikonskim trakama koje sprečavaju grebanje i nastanak rana. Poseban materijal za regulaciju topline smanjuje znojenje i ortozu bezbrižno možete nositi cijeli dan.

Postavljanje jednom rukom

Zahvaljujući posebnom dizajnu, ortozu možete samostalno postaviti jednom rukom. Pričvrščivaći s gumbom u različitim bojama olakšavaju ispravno postavljanje. Ortoza se u potpunosti može otvoriti, i time jednostavnije postaviti. Vaš terapeut ili ortopedski tehničar prilagodit će ortozu vašim potrebama.

Funkcionalnost

Stabilizacija ramena nakon moždanog udara pomoću ortoze za rame Omo Neurexa Plus

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus dio je linije proizvoda Neurexa. Razvijena je u suradnji s liječnicima i terapeutima, a osobito je namijenjena pacijentima koji su doživjeli moždani udar. Kao važno medicinsko pomagalo za rehabilitaciju, potpomaže aktivno kretanje.

Bol u ramenu je česta pojava nakon moždanog udara ili drugih bolesti. U tom slučaju gornja kost ruke (glava ramene kosti) nalazi se u nepovoljnom položaju. Ortoza za rame Omo Neurexa Plus vraća ju u ispravan položaj te na taj način uklanja uzrok boli. Ovo je važno ako se želi započeti s ranijom ciljanom rehabilitacijom. Naš cilj je pomoći vam da se vratite u poznatu društvenu i radnu okolinu što je prije moguće.

Kako funkcionira

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus sastoji se od dva dijela – manžete za rame i manžete za podlakticu. One su spojene pomoću dva remena. Ortoza pokriva veliku površinu područja ramena i ima pozitivan učinak na tzv. proprioceptore – to znači da zamjećujete koliko vam se rame pomiče u prostoru i koji položaj zauzimate. Na taj način poboljšava se vaše cjelokupno držanje tijela, što ima pozitivan učinak na neometan i ujednačen obrazac hoda. Patela za stimulaciju mišića, koju pomoću čičaka možete jednostavno pričvrstiti na unutarnji dio ortoze za rame, omogućuje pružanje dodatne stimulacije oslabljenim mišićima.

Indikacije

Bol u ramenu i disfunkcija ramena (uključujući subluksaciju), primjerice nakon:

  • moždanog udara
  • hemiplegije
  • hernije intervertebralnog diska u vratnoj kralježnici
  • oštećenja perifernih živaca