C-Brace® - revolucija u ortotici

C-Brace® je prva i jedina ortoza koja koristi mehatronički SSCO* sustav kojim se pomoću tehnologije senzora upravlja fazama oslonca i njihanja pri hodu. Prije su funkcionalnosti uobičajenih ortoza za paralizu bile ograničene na otpuštanje i zaključavanje koljenog zgloba, a sada C-Brace® korisniku pruža potporu tijekom kompletnog ciklusa hoda i prilagođava se pokretima u stvarnom vremenu.

C-Brace® je računalno upravljana ortoza koja korisnicima omogućava veće mogućnosti kretanja i u pravom smislu riječi slobodu kretanja. Namijenjena je korisnicima koji imaju paralizu, sindrom post-poliomije, nepotpunu paraplegiju (lezije između L1 i L5) uz izričito slabu ili nepostojanu spastičnost ili bilo koje neurološke poteškoće s nogama. C-Brace® za mnoge znači novi „korak u život“ s obzirom da ponovo mogu hodati.

Kako funkcionira C-Brace®?

Senzori u koljenom zglobu ortoze evidentiraju koja se kretnja trenutno izvodi i kojom brzinom – 100 puta u sekundi. Ove se informacije prosljeđuju u mikroprocesor C-Brace® ortoze koji regulira potrebnu razinu potpore. Spomenuta SSCO tehnologija istovremeno kontrolira fazu hoda i njihanja. Tako je pri njihanju ortoze prema naprijed otpor ortoze u koljenom zglobu minimalan što omogućuje prirodno njihanje. S druge strane kada je noga u stražnjem položaju prigušivanje orotozom rezultira glatkim prihvaćanjem opterećenja stopala, a ortoza se ponovo aktivira kad se nožni prti dignu s tla. Isto tako za vrijeme stajanja otpor se pojačava kako bi noga mogla zauzeti prirodni položaj blage fleksije. I sve to se događa u stvarnom vremenu, pa korisnik ne mora razmišljati o pokretima.
Prednosti

Dinamički obrasci kretanja

Tehnologija mikroprocesorskog senzora čini C-Brace još intuitivnijim za korištenje: obrasci kretanja su dinamičniji i responzivniji. Korisniku omogućuje jednostavnije hodanje uz nagibe, a pokretni gležanjski zglob omogućuje prirodnije spuštanje stopala i prihvaćanje opterećenja stopala.

Poboljšana sigurnost tijekom hodanja

C-Brace poboljšava sigurnost tijekom hodanja reagirajući u stvarnom vremenu, uključujući i moguće situacije spoticanja. Koristeći C-Brace korisnik ponovno može hodati po neravnom terenu, padinama ili sjesti savinutih koljena. Potreba za kompenzacijskim kretnjama je manja, čime se poboljšava držanje tijela i smanjuje posljedična oštećenja.

Nova sloboda kretanja

Brzo ili sporo hodanje, na nagibima ili neravnom terenu, hodanje po stepenicama ili savijanje noge pod opterećenjem: C-Brace korisnicima omogućuje potpuno novu slobodu kretanja bez spoticanja. Senzorska tehnologija omogućuje gotovo prirodan obrazac kretnji. Rezultat toga je odlazak u shopping, vožnja biciklom i čak odlazak na planinarenje.

Lagana i malih dimenzija

C-Brace je neprimjetna prilikom nošenja i moguće ju je nositi čak ispod odjeće.

Aplikacija Cockopit

Korisnici mogu jednostavno konfigurirati postavke za zglob koristeći aplikaciju Cockpit ili izravno očitati stanje putem LED zaslona.

Indikacije

  • Pareze donjih ekstremiteta
  • Post-polio sindrom
  • Pareza nakon poliomijelitisa
  • Najčešće nekompletna lezija u razini L1-L5


Što kažu korisnici:

Hodanje sa C-Brace® ortozom za mene predstavlja veliki korak prema naprijed. Mogu stajati, sagnuti se prema naprijed i unatrag. Ona me praktički hvata i daje mi priliku da reagiram“, David

C-Brace® ortoza za mene je značila povratak svakodnevnom životu. Mogu voziti automobil i biti samostalna. Kad se nisam mogla kretati dobila sam na težini. Sada svakodnevno hodam približno 3 km i vježbam“, Hannah

Nova C-Brace® ortoza reagira još brže i omogućuje intuitivnije korištenje. Ona reagira čak i kada blago premjestim svoju težinu, a osjećam da moja ortoza stvarno unaprijed zna što radim i kako ću se kretati“, Wolfgang

Pogledajte kako funkcionira C-brace® ortoza

Preuzmite dokument:

Preuzmite brošuru