Ottobock Adria podržao prvi klub za paranogomet u invalidskim kolicima

Odnedavno hrvatska nomenklatura parasportova bogatija je za još jedan sport – paranogomet u invalidskim kolicima!

Hrvatski paraolimpijski odbor je u rujnu na prijedlog Društva distrofičara Zagreb i Paranogometnog kluba distrofičara Dinamo Zagreb prihvatio uvrštavanje ovog sporta na listu nakon čega su se stvari počele brzo odvijati. GNK Dinamo je nakon prezentacije vizije Društva prepoznao važnost ovog sporta te dopustio korištenje imena i grba kluba i pružio podršku u daljnjem radu.

Pomoć Ottobock Adria – kvalitetna kolica i podrška tehničara

Za kvalitetno djelovanje kluba bitna je i adekvatna oprema, odnosno elektromotorna kolica, kao i kontinuirana pomoć stručnog tehničkog osoblja u održavanju opreme. S obzirom da Ottobock ima dugu tradiciju i bogati asortiman visokokvalitetnih elektromotornih kolica kao i tradiciju podrške tehničara u raznim sportovima, odlučili smo podržati ovaj sport u samim začecima!

„Čast nam je i veliko zadovoljstvo uključiti se u ranoj fazi pokretanja novog parasporta u našoj zemlji. Drago nam je da su nas pokretači prepoznali kao kuću koja isporučuje kvalitetne proizvode i usluge. Smatram da je prirodno da se uključimo u ovakvu hvalevrijednu inicijativu, a istovremeno je bilo i nemoguće reći ne kada pogledamo naše kompanijske vrijednosti. Humanost, kojom se nastojimo približiti korisnicima i uvidjeti što im je bitno kako bi im povećali kvalitetu života te inventivnost koja je naš DNK i temelj za mnoga rješenja koja razvijamo sa strašću kako bismo povećali funkcionalnosti naših korisnika. Ako tome dodamo i našu treću vrijednost, pouzdanost, ona je zalog budućnosti i jasno je da ova suradnja proizlazi iz same biti našeg postojanja. Siguran sam da ćemo napraviti najbolji mogući posao kako bi korisnici mogli isprobati ovaj novi sport te naučiti nove vještine i istovremeno se zabaviti“,rekao je Marko Husić, direktor Ottobock Adria.

Klub je osnovan, prvi treninzi počinju čim pandemija dopusti

Paranogometni klub distrofičara Dinamo Zagreb je u međuvremenu osnovan i funkcionirat će pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza. Čim okolnosti dopuste, odnosno čim se normalizira situacija s pandemijom, započet će se i s prvim treninzima. Društvo će se uz podršku GNK Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza i EPFAe zauzeti za širenje ovog sporta i u druge dijelove Hrvatske, a u budućnosti je sukladno tome u planu i formiranje lige.

Inače, paranogomet u invalidskim kolicima sport je namijenjen osobama koje koriste invalidska kolica te predstavlja prilagođenu varijantu nogometa. Igra se u posebnim elektromotornim invalidskim kolicima s nastavcima za kontrolu i šutiranje lopte. Kolica su brža od uobičajenih elektromotornih invalidskih kolica, a lopta je većih dimenzija nego ona u nogometu. Utakmice u kojima sudjeluje po 4 igrača, traju 2x20 minuta te se igraju u dvorani na parketu, a igralište je veličine onoga za košarku.