OttoBock tim nastupa na humanitarnoj utrci Mliječna staza 2020.

20ak članova tima Ottobock Adria nastupit će na tradicionalnoj UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza koja će se ove godine po prvi puta održati virtualno u periodu od 5. do 20. rujna.

Ova hvalevrijedna utrka usmjerena je svake godine na podizanje kvalitete života djece, a ove godine cilj je unaprijediti uvjete života djece s teškoćama u razvoju i podržati ostvarivanje jednakih mogućnosti za najbolju moguću skrb, obrazovanje i zaštitu. Tako će se ove godine donacijskim sredstvima i kotizacijama nabaviti senzorna oprema i otvoriti funkcionalne senzorne sobe u dijelovima Hrvatske gdje su potrebe najveće.

Ovogodišnja utrka je u svakom pogledu posebna. Sudionici će se prijavljivati putem aplikacije i moći će odabrati s koje lokacije žele trčati. Također, moći će odlučiti žele li trčati s nekim ili samostalno. A i nije samo trčanje opcija već oni koji to žele mogu brzo hodati, voziti bicikl, šetati ili planinariti. Bitno je skupljati zajedničke „kilometre mogućnosti“

Ambasadori i zaposlenici Ottobocka promiču inkluzivnost

Zaposlenicima Ottobocka pridružit će se i ambasadori Ottobocka, sportaši koji se natječu u raznim sportskim paradisciplinama. Ivan Ćosić i Andreja Giba, kapetan i kapetanica hrvatske reprezentacije u sjedećoj odbojci, Antonio Franko, najbolji hrvatski paratrijatlonac te Marko Uležić, bivši rukometaš i bacač koplja.

Na taj način želi se naglasiti važnost kretanja i sportskih aktivnosti za fizički i mentalni napredak. Ne i manje bitno ovim nastupom želi se pokazati koliko je bitno zajedništvo i inkluzivnost za prosperitet društva.