Zadovoljni korisnici

Josip Šobak

Josip Šobak

Ako živite u Varaždinu ili vas put nanese u naš barokni grad s vremena na vrijeme, moguće je da ste na cesti vidjeli jedinstveni motor na tri kotača na kojem se s gornje strane nalaze još dva dodatna kotača. Ovo pravo malo remek djelo sjajne plave boje pripada Josipu Šobaku, vanjskom suradniku Ottobocka. I možda ovo sve skupa ne bi bilo toliko jedinstveno da iza ovog projekta koji je osmislio Josip ne stoji životna priča.

Pročitajte više...

Erik Balija

Erik Balija

Možda ga poznajete kao finalista popularne glazbene TV emisije Supertalent iz 2016. godine, a možda ste ga vidjeli na nekom od nastupa na Melodijama Istre i Kvarnera. Erik Balija, glazbenik iz Pule gdje god dođe plijeni pažnju. Za njega je glazba život i daje mu energiju da ustraje što je posebno važno s obzirom da Erik boluje od cerebralne paralize i čitav je život u kolicima.

Pročitajte više...

Stjepan Pavlović korisnik Ottobock invalidskih kolica

Stjepan Pavlović

Stjepan Pavlović, strojarski tehničar iz Slobodnice u blizini Slavonskog Broda unatoč tetraplegiji upravlja traktorom na svom poljoprivrednom gospodarstvu.

Pročitajte više...

Đurđica Mrkonja

Đurđica Mrkonja

Đurđica je od svoje 15 godine vezana uz kolica. U dobi od 7 godina aktivirala joj se genetska bolest koja uzrokuje atrofiranje mišića. No, bez obzira na to Đurđica je vedrog duha i u svijetu oko sebe traži lijepe stvari. Đurđica koristi kolica Ventus koja su joj idealna za kretanje, posebice po unutarnjim prostorijama. Za samostalno kretanje vani koristi Klaxon, električni priključak za kolica koji joj je, kako kaže, promijenio život 200 posto.

više

Ivica Vugrinec

Ivica Vugrinec

Ivica je stradao u Domovinskom ratu kada ga je pogodila protutenkovska mina. Pravim čudom ostao je živ i nakon čak 33 operacije danas je pun života. Bez obzira što nema potkoljenicu i ne može dugo stajati, on iz dana u dan dokazuje da upornost i snaga volje mogu pobijediti sve neprilike.

više

Tomislav Salopek

Tomislav Salopek

U dobi od 23 godine Tomislav je doživio prometnu nesreću nakon koje je ostao nepokretan. Dijagnosticirana mu je visoka tetraplegija. Međutim, oni koji poznaju Tomislava od prije, kažu da se ništa nije promijenilo nakon nesreće. Ostao je pozitivan, vedra duha, a iza svega toga stoji jaka volja za učenjem i usavršavanjem.

više