Terapija & stajanje

Sustavi za pomoć pri stajanju i pomagala za hodanje od ključne su važnosti kad je u pitanju razvoj mnoge djece te im pomažu sudjelovati u životu. Stajanje, pa čak i uz potporu, iznimno je važno iz fizičkih, ali i društvenih razloga - posebice za vrijeme razvoja u dobi do 18 mjeseci: samo pravovremeno razvijanje sposobnosti stajanja omogućuje kuku da se pravilno razvije te sprječava kasnije ortopedske probleme.

Djeca koja ne nauče samostalno stajati mogu napredovati uz pomoć medicinskih proizvoda društva Ottobock. Razvili smo sustave za pomoć pri stajanju koji su posebno izrađeni prema različitim sposobnostima te djece, ovisno o dobi i stupnju razvoja: stajalice, okviri za stajanje i pronacijske/supinacijske stajalice. Naši sustavi za pomoć pri stajanju potpomažu fizički i mentalni razvoj djeteta, u skladu s načelom: što je moguće više aktivnosti i koliko god je potrebno potpore.

Ovo također pomaže djetetu u interakciji s okolinom i u igri s prijateljima.


Early Activity System

The Early Activity System pruža potporu pravilnom razvoju novorođenčadi i male djece od prvih mjeseci života. Prostirka s različitim potpornim elementima nudi pomoć za djecu kod najvažnijih položaja.

više

Nurmi Neo

Nurmi Neo naša je najpopularnija hodalica (često se naziva i „trener hodanja“). Dizajnirana je za svakodnevnu primjenu kod kuće, u školi ili na putu, može brzo promijeniti smjer.

više

Horizon stander

Stajalica za pronirajući i supinirajući položaj koja se može prilagođavati kako dijete raste

više

Stajalica Mygo

Stajalica Mygo omogućuje prirodno i uspravno držanje tijela za djecu od četiri godine i više kojoj je potrebna složena potpora. Olakšanje napetosti mišića postiže se kombinacijom pomičnih ploča oslonca za stopala i potpore za koljena.

više