Juvo – elektromotorna kolica za više neovisnosti

Kontrolne jedinice

Juvo TEN° kontrolna jedinica

TEN°

TEN° ručna kontrolna jedinica zapravo je mala ergonomska revolucija za korisnika. Zašto? Jedan primjer je mekani jastučić koji služi za oslonac za ruku. Inovativna rotaciona kontrola s mogučnošću okretanja 10 stupnjeva olakšava pristup regulaciji brzina. Ekran u boji od 3.5 incha ima odlično korisničko sučelje i daje dobar pregled funkcija.

Juvo VR2 kontrolna jedinica

VR2

VR2 je naša osnovna upravljačka jedinica koja je već godinama prisutna natržištu, oprobana i sigurna. Može se programirati prema potrebama korisnika Kontrolni pabel se sastoji od tipkovnice, dva LED display-a i joystick-a.

Juvo posebni načini upravljanja

Posebni načini upravljanja

Kada standardni joystick nije najbolje rješenje može se pribjeći posebnim načinima upravljanja. Neki od posebnih načina upravljanja su: upravljanje bradom ili ustima. Obzirom na složenost ovakve opskrbe rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na daljnje upite koje možete proslijediti putem naših kontakata. More

Sjedišta

Juvo podesivo sjedište

Variably adjustable seat (VAS) podesivo sjedište

VAS podesivo sjedište izrađuje se po mjeri prema potrebama i dimenzijama korisnika. U standardu dolazi s naslonom koji se može podešavati i ravnim jastukom za sjedenje. Nasloni za ruke mogu se odmicati, a dostupne su mnoge druge opcije.

Juvo contour sjedište

Contur paket

Naša suradnja s fizioterapeutima i radnim terapeutima rezultirala je sjedištem koje je optimalno konturirano i dostupno za naručivanje u različitim veličinama i oblicima kontura. Predni dio sjednog dijela formiran je anatomski i korisniku pruža visoku razinu stabilnosti. Oblikovan je prema obliku bedra te omogućuje smanjenje pritiska na kukove. Integrirana "rampa" pomaže optimalnom pozicioniranju zdjelice. Tajedno s podstavom naslona za leđa podupire uspravan položaj zdjelice pa time i trupa. Obje komponente Contur sjedišta mogu se kombinirati sa standardnim VAS sjedištem. More

Juvo Baxx line

Baxx linija

Baxx linija sastoji se od ergonomski oblikovanih ljuski naslona za leđa koje omogućuju visoku razinu stabilnosti i udobnosti sjedenja tijekom svakodnevnog korištenja. Dolazi u dvije veličine i tri različita tipa kontura čine se može jednostavno prilagoditi individualnim potrebama korisnika. Na gornjem rubu naslon je podstavljen za dodatnu udobnost. Veliki šupljine na samoj ljusci smanjuju težinu Baxx naslona i doprinose boljoj prozračnosti. he top of the back is padded to make sitting especially comfortable. More

Juvo antidekubitalni jastuci

Antidekubitalni jastuci

Zahvaljujući našem iskustvu s pjenama napredne tehnologije koje se koriste u automobilskoj industriji, razvili smo rješenja za korisnike koji sjede duža razdoblja. Uslijed poboljšane pokretljivosti molekula pod opterećenjem pjene omogućuju bolju distribuciju pritiska jer se on pomiće oko bedra i zdjelice. Uz to i smanjenje strižnih sila dovodi do smanjenja pojave dekubitusa. Može se odabrati između 9 vrsta antidekubitalnih jastuka iz linija Comfort, Floam i Terra.

Sigurnost

Zaštita od prevrtanja

Zaštita od prevrtanja

Ovi nastavci omogućuju da se kolica ne prevrnu prema naprijed tijekom vožnje nizbrdo i naglog kočenja (npr. kada se kontrolna jedinica isključi). Fleksibilni kotačići skupljaju se kada dođu u doticaj s nekom preprekom tako da Juvo s pogonom na prednje kotače zadržava mogućnost uspinjanja.

Sporija vožnja u zavojima

Sporija vožnja u zavojima

Naša kontrolna jedinica omogućuje individualnu prilagodbu parametara vožnje. Vrijednosti vezane za sigurnost sprječavaju prevrtanje kolica u zavojima. Ukoliko, na primjer, kontrola prepozna zaokretanje automatski smanjuje brzinu.

Kompenzacija vibracija

Kompenzacija vibracija

Ispravan položaj unesenog modula osobito je važan ukoliko se koristi upravljanje bradom ili ustima. Jednostavno upravljanje moguće je samo uz precizno podešavanje. Naš joystick može prepoznati vibracije uzrokovane vrstom podloge po kojoj se kolica kreću te se brzina vožnje može podešavati automatski ukoliko korisnik to želi.

Žiroskop modul

Žiroskop modul

Ovaj modul je stabilizacijski program koji korisnicima nudi vožnju bez naprezanja. Omogućuje pouzdanu stabilnost zadržavanja kretanja koje eliminira potrebu za korekcijom vožnje te omogućuje precizno upravljanje po različitim površinama i preprekama. Žiroskop se također preporuča kada se koriste digitalni unosi kao što je zamjena kontrola. To je dio standardne opreme kod pogona na prednje kotače s TEN° kontrolnom jedinicom.

Kočnica okretnih kotačića

Kočnica okretnih kotačića

Točno je da je kod okretnih vožnja unatrag rijetko potrebna ali ne može se uvijek izbjeći. Na primjer prilikom izlaska iz lifta ili prijelaza preko prepreka. Upravljanje koje je teško kontrolirati do kojega dolazi prilikom promjene smjera kretanja može se pojednostaviti s kočnicom okretnih kotačića. Time se kotačići zadržavaju u smjeru kretanja prema naprijed. Kočnica se može naručiti kao dodatna oprema.

Dodatno

Dodatna oprema

USB ulaz za 12/24 V omogućuje priključenje dodatnih uređaja kao npr. respiratora. Ukoliko je korisniku potrebno dodatno osvjetljenje dostupno je LED svjetlo s atraktivnim kučištem od prozirnog stakla. Uz magnetnu vezu za punjenje dostupnan je i držač za čašu i nosač za prtljagu koji se može koristiti i za držanje respiratora na primjer.

Servis

Baterija se može brzo i jednostavno izvaditi kada se sjedište preklopi.

Ukoliko se Juvo podvozje mijenja ili servisira korisnik može zadržati svoje sjedište tijekom servisais budući da se ono može jednostavno odvojiti od boznog dijela.

Individualna izrada

Sofisticiran modularan dizajn elektromotornih kolica Juvo daje rješenje za mnoge korisnike. i njihove specifične potrebe. Međutim, ukoliko je potrebno zadovoljiti još specifičnije potrebe moguća su i sasvim individualna rješenja. Naš cilj je odgovoriti na svaki zahtjev i posebnost kako bi korisnik mogao jednostavnije koristiti pomagalo i koristiti ga za poboljšanje kvalitete života.

Boje okvira

Anthracite metallic

Anthracite metallic

Jet black RAL 9005

Jet black RAL 9005

Ice blue

Ice blue

Sparkle light orange

Sparkle light orange

Vinho sparkle

Vinho sparkle

Marine blue

Marine blue

Candy red

Candy red

Silver metallic

Silver metallic

Yellow RAL 1023

Yellow RAL 1023

Signal red RAL 3001

Signal red RAL 3001

Sparkle granny-smith

Sparkle granny-smith

Cream RAL 9001

Cream RAL 9001

White RAL 9016

White RAL 9016

Shimano matte

Shimano matte

Jet black RAL 9005 matte

Jet black RAL 9005 matte

Tehnički podaci

Tehnički podaci  
Brzine 6 / 7.2 / 10 / 14 km/h
Kapacitet baterije 63 Ah (C5) / 74 Ah (C20) gel baterije (standardna oprema)
Domet (prema ISO 7176-4) 35 km
Kontrolna jedinica VR2 ili Ottobock TEN°
Max. opterećenje Podvozje veličina 1: 140 kg
Podvozje veličina 2: 160 kg
Savladavanje prepreka Pogon na prednje kotače: 100 mm
Pogon na stražnje kotače: 65 mm, opcija 100 mm
Mogućnost uspinjanjanja (ISO 7176-2) 10° / 17%
Ukupna širina Podvozje veličina 1: 600 mm
Podvozje veličina 2: 640 mm
Visina sjedišta (ovisno o tipu sjedišta) 400–550 mm
Širina sjedišta 340–560 mm
Dubina sjedišta 340–500 mm
Nagib naslona za leđa 0° to +30°
Nagib sjedne jedinice 45° električno
Nagib sjedišta -3° / 0° / 3° / 6°
Visina naslona za leđa 450 / 550 mm
Visina oslonca za ruke 225–350 mm
Dužina potkoljenice 250–540 mm
Max. vrijeme punjenja 12 sati
Težina od 107 kgDodaci


Slična pomagala


Juvo brošura
Preuzmite dokument:

Juvo brošura