Juvo B4Podvozje

Juvo B4 podvozje

Podvozje

Podvozje elektromotornih kolica Juvo B4 je robusno, trajno i zahtjeva vrlo malo dodatnog održavanja. Vožnja kroz uske prolaze i male prostore olakšana je malim vanjskim dimenzijama s širinom od svega 59 cm. Za kretanje unutarnjim prostorima dostupni su kotači manjih dimenzija.

Juvo B4 amortizeri pogonskih kotača

Amortizeri pogonskih kotača

Amortizeri pogonskih kotača prikladni su za vožnju po neravnim podlogama te omogućuju bolju sigurnost i vozne karakteristike. Ovo se može još dodatno optimizirati s dodatnim prednjim amortizerima.

Juvo B4 anti-tipper rollers

Zaštita od prevrtanja

Ugrađena zaštita od prevrtanja poboljšava sigurnost i štiti od oštećenja tijekom vožnje unatrag.

Kontrolni uređaji

Juvo VR2 kontrolni uređaj

VR2

Provjereni VR2 je naš osnovni kontrolni uređaj koji se može programirati prema potrebama korisnika. Kontrolni panel je podijeljen na tipkovnicu, dva LED display-a i joystick. Utor za punjenje je smješten s donje strane.

Juvo TEN° kontrolna jedinica

TEN°

TEN° kontrolna jedinica sadrži velike ergonomske prednosti za korisnika: npr. mala potpora za ruku sprječava zamor ruke. Inovativna rotaciona kontrola s kutom rotacije od 10° olakšava pristup regulaciji brzine. 3.5" ekran u boji daje dobar pregled korisničkog sučelja.

Juvo B4 kontrola za pratioca

Kontrola za pratioca

VR2 i TEN° mogu se kombinirati s uređajem kontrole za pratioca. Ovaj uređaj može se montirati na stražnjem dijelu kolica ili s lijeve ili desne strane. Na taj način pratioc može pomoči tijekom vožnje. Također, ova kontrola omogućuje jednostavno upravljanje električnim podešavanjima kolica.

Sjedni sustavi

Juvo B4 standardno sjedište

Standardno sjedište

Širina sjedišta može se podešavati preko oslonaca za ruke. Bočne stranice pružaju stabilnu potporu, a visina i dubina jastučića za potporu ruku se može podešavati. Ručno podešavanje nagiba naslona za leđa od 30° može se također prebaciti na elektroničko. Prilikom transporta ili odlaganja kolica naslon se može preklopiti na sjedište. Potpore za stopala dolaze u različitim verzijama za sve sjedne sustave.

Variably adjustable seat (VAS)

Variably adjustable seat (VAS) - podesivo sjedište

VAS (variably adjustable seat) sjedište može se podesiti u centimetar. Dolazi s podstavljenom potporom za leđa koja se može podešavati te ravnim jastukom za sjedenje u standardnoj opremi.

Juvo B4 contour

Contour

U suradnji s fizioterapeutima i radnim terapeutima razvili smo optimalno oblikovano sjedište koje se može naručiti u različitim veličinama i oblicima kontura.

Baza prednjeg dijela sjedišta anatomski je oblikovana čime se dobiva visoka razina lateralne stabilnosti. Budući da je oblikovano prema obliku bedra, jastuk omogućuje rasterećenje kukova. Optimalnom položaju zdjelice doprinosi i ugrađena "rampa". Zajedno s jastučićem za potporu leđa daje aktivnu potporu zadržavanju položaja zdjelice. Obje komponente mogu se kombinirati s standardnim i VAS sjedištem.

Juvo Baxx line

Baxx line

Baxx linija proizvoda sastoji se od ergonomski oblikovanih, tvrdih ljuski koje omogućuju visoku razinu stabilnosti i udobnosti sjedenja u svakodnevnom životu korisnika. Na raspolaganju su dvije visine naslona te tri vrste kontura. Veliki otvori naslon čine lakšim i poboljšavaju "mikroklimu" sjedenja obzirom na bolju prozračnost. Aluminijska ljuska dostupna je u različitim bojama. Baxx nasloni za leđa mogu se kombinirati s VAS sjedištem.

More

Jastuci

Jastuci

Zahvaljujući našem iskustvu u automobilskoj industriji, uspjeli smo razviti pjenasta rješenja za korisnike koji trebaju sjediti tijekom duljeg razdoblja. Zahvaljujući poboljšanoj molekularnoj mobilnosti pod opterećenjem, pjena omogućuje optimalnu distribuciju pritiska kod zdjelice i bedara. Ova značajka, kao i smanjenje strižnih sila dovode do smanjnja slučajeva upala uzrokovanih duljim sjedenjem. Na raspolaganju je 9 različitih jastuka iz linija Comfort, Floam i Terra.

Dodatno

Juvo B4 pomoč kod uspinjanja

Pomoč kod uspinjanja

Ova opcija omogućuje prelaženje preko viših prepreka. Montira se u centru prednjeg dijela i možes se koristiti bilo kada tijekom vožnje. Prilikom ulaska i izlaska poluga se može pomaknuti kako bi se olakšao transfer.

Juvo B4 električno svjetlo

Magnetsko LED svjetlo

U slučaju udarca u npr. okvir vrata ili namještaj, magnetni držač štiti stakleno kučište od oštećivanja ili gubitka budući da LED svjetlo visi na kablu i jednostavo ga je ponovo instalirati. Lampa se tako može koristiti i samostalno.

Juvo B4 električne funkcije sjedišta

Električne funkcije sjedišta

Osnovne funkcije podešavanja sjedišta imaju značajnu ulogu u životu korisnika i doprinose njegovoj neovisnosti. Podešavanje nagiba sjednog sustava do 45° omogućuje najbolju moguću distribuciju pritiska i učestale promjene položaja. Podešavanje nagiba naslona za leđa može imati važnu ulogu kod hranjenja i svakodnevne brige o korisniku. Podešavanje visine sjedišta za 35 cm korisno je prilikom transfera ili drugih svakodnevnih situacija kada je potrebno prilagoditi visinu.

Boje

White RAL 9016

White RAL 9016

Jet black RAL 9005 matte

Jet black RAL 9005 matte

Sparkle light orange

Sparkle light orange

Candy red

Candy red

Sparkle granny-smith

Sparkle granny-smith

Marine blue

Marine blue

Korištenjem različitih boja iz palete, korisnik elektromotorna kolica može priagoditi svojoj osobnosti.

Tehnički podaci

Tehnički podaci  
Brzine 6/7.2/10 km/h
Kapacitet baterije AGM 53 Ah (C5), 62 Ah (C20)
Gel 63 Ah (C5), 74 Ah (C20)
Domet (prema ISO 7176-4) do 35 km s AGM baterijom 53 Ah (C5), 62 Ah (C20)
45 km s gel baterijom 63 Ah (C5), 74 Ah (C20)
Kontrolni uređaj VR2 ili TEN°
Max. nosivost 160 kg
Savladavanje prepreka 50, 85 ili 90 mm opcija
Savladavanje uzbrdica (prema ISO 7176-2) 7° (12%)
Ukupna širina 585–595 mm
Min. okretni radijus (prema ISO 7176-5) od 800 mm
Visina sjedišta (ovisno o sjednom sustavu) 410–570 mm
Širina sjedišta 340–560 mm
Dubina sjedišta 340–580 mm
Nagib naslona za leđa -9° to +30° mehaničko podešavanje
0° to +30° električno podešavanje
Nagib sjedne jedinice 20°/45° električno podešavanje
Nagib sjedišta -3° / 0° / 3° / 6° / 9°
Visina naslona za leđa 370–550 mm
Visina naslona za ruke 200–400 mm
Dužina potkoljenice 150–540 mm
Max. vrijeme punjenja 12 h
Težina od 80 kg