Život nakon amputacije

Najvažniji cilj opskrbe - od kirurškog zahvata preko rehabilitacije pa sve do prilagodbe proteze - je obnavljanje vaše mobilnosti. Vaši liječnici, terapeuti, ortopedski tehničari i Ottobock žele surađivati s vama kako biste postigli maksimalnu samostalnost i na taj način zadržali ili vratili visoku razinu kvalitete života. Iako će se neki aspekti vašeg života promijeniti, u budućnosti možete ponovno voditi vrlo aktivan život i neprestano biti u pokretu. Proces rehabilitacije u prosjeku traje nekoliko mjeseci, a na njega utječu razni čimbenici, uključujući vašu motivaciju i pravilno prilagođenu protezu.

Opcije koje nudi suvremena Ottobock protetika ispunjavaju zahtjeve svakodnevnog života. Međutim, vaše aktivno sudjelovanje je ključno za uspjeh rehabilitacije. Optimizirana Ottobock proteza i vaš tim za rehabilitaciju pružit će vam pomoć. Taj tim uobičajeno uključuje liječnike, terapeute, protetičara i osoblje za skrb o bolesnicima.

U nastavku ćete naći preporuke za terapiju i rehabilitaciju. Međutim, savjeti vašeg tima za rehabilitaciju uvijek imaju prednost, budući da je vaš tim u najboljem položaju za procjenu vaše individualne situacije.


Korisnik nakon amputacije

Od amputacije do rehabilitacije

Zbog amputacije se morate suočiti s novim izazovima. Način na koji se vaš život mijenja vrlo je individualan. Rehabilitacijski proces traje u prosjeku nekoliko mjeseci.

više

Pregled razina amputacije donjih ekstremiteta

Protetička opskrba

Nakon amputacije potrebna vam je opskrba protezom koja najbolje odgovara vašim potrebama. Odabir proteza koje se mogu uzeti u obzir u vašem slučaju ovisi o raznim čimbenicima.

više

Korisnik za vrijeme rehabilitacije

Kako do proteze?

Opskrba nakon amputacije započinje u bolnici, a zatim se uobičajeno nastavlja u ovlaštenoj ustanovi za ortopedsku tehnologiju.

više

Korisnik na savjetovanju

Često postavljena pitanja

Gubitak jednog ili više ekstremiteta donosi sa sobom brojna pitanja pogođenih pojedinaca. Ovdje ćete pronaći odgovore na neka od najčešće postavljenih pitanja.

više